L’objecte

El Souvenir 2.0 està format per tres peces d’acabats brillants:

B Render

– La primera és d’acer inoxidable i li dóna resistència i pes a l’objecte.
– La segona va encaixada a la primera i és d’ABS. Té aplicada la gràfica del logotip de “Souvenir 2.0” en blanc en una banda i les instruccions per descarregar l’aplicació a l’altre.
Té una petita obertura per on hi ha fixat un cordill (o0,4mm) metal·litzat.
– La tercera i última també és d’ABS, una doble injecció de blanc i color (el mateix color que la segona peça). I també té dues gràfiques aplicades una a cada costat: la icona representativa de la ciutat a la que fa referència en blanc i el codi QR en color. Quan el souvenir està tancat aquesta peça clipa amb la segona.

 

c Render

Posicions

El Souvenir 2.0 té dues posicions: la compacta i la oberta.
Quan es compra el souvenir està en la posició compacta. Ocupa menys espai (pel transport i al PLV) i oculta més de la meitat del codi QR (així no es pot capturar sense comprar-lo).
Molta gent porta sempre a sobre el mòbil i les claus. Com que el Souvenir 2.0 interactua amb el mòbil, se li ha donat la funció de clauer mitjançant el cordill metal·litzat. Així pot esdevenir un altre objecte fàcil de dur en tot moment, això promou un cert efecte boca-orella on la persona que el té pot sorprende als seus coneguts a qualsevol lloc i moment mostrant qué és i què conté el souvenir.

L’altre posició és la oberta i s’obté girant la tercera peça sobre l’eix que li generen els tetons de la primera. Així el codi QR es pot capturar amb facilitat i es poden veure les instruccions per descarregar l’aplicació. Aquesta posició permet posar el souvenir com un element decoratiu sobre una superfície i gaudeix d’una certa monumentalitat al tenir un pedestal. És un petit gest de complicitat respecte els souvenirs clàssics.

 

Render1Gamma de colors

Com que és un souvenir personalitzable i col·leccionable s’ha creat tota una gamma de colors. Així el turista pot triar el que vulgui basant-se en: els que ja té (si és per a ell mateix) o en els gustos de la persona a qui li vol regalar. De cada ciutat n’hi han de tots els colors.

Render3b

Iconografía de les ciutats

Els souvenirs de la mateixa ciutat tenen la icona del monument principal d’aquesta i les tres sigles que la representen (BCN, NYC, BER…). Així encara que siguin de ciutats i colors diferents s’entén que formen part de la mateixa col·lecció.

Codi QR

Cada un dels Souvenirs 2.0 porta un codi QR únic, no n’hi ha dos d’iguals. Aquest codi identifica i enllaça l’objecte amb la seva fitxa virtual. Porta uns dígits de seguretat per evitar
que els altres QR que es troben arreu poguessin enllaçar a l’atzar amb una fitxa de souvenir.